Hrianka s tuniakom
Ingredience:
| Na 1 hrianku: | |
|---|---|
| 2 | plátky hriankového chleba |
| lyžicu | tatárskej omáčky |
| hrsť | listových šalátov |
| polovicu vajca | |
| jarnú cibuľku | |
| 2 lyžice | tuniaka v oleji |
Postup:
Chlieb nasucho opečieme na panvici alebo v hriankovači.
Jeden plátok potrieme tatárskou omáčkou, pridáme hrsť listových šalátov, na listy dáme plátky vajca, zase trochu tatárskej omáčky, potom tuniaka, nakrájanú jarnú cibuľku a priklopíme druhým plátkom chleba, tiež natretého tatárskou omáčkou.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia | Bielkoviny | Tuky | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ |
1503/359 | 16 | 21 | 3 | 26 | 4 | 1,05 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny