Bravčová panenka na rozmaríne
Ingredience:
Na 4 porcie: | |
---|---|
1 ks (500 g) | bravčovej panenky |
4 g | soli |
čierne korenie | |
2 | štipky rozmarínu |
20 g | repkového oleja |
Postup:
Bravčovú panenku odblaníme, zbavíme viditeľného tuku, osolíme, okoreníme, potrieme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Potom mäso vyberieme, zložíme rozmarín, mierne osušíme a dáme na gril. Grilujeme 4 minúty, potom otočíme a opäť necháme 4 minúty.
Otočíme ešte dvakrát a zakaždým grilujeme 4 minúty.
Mäso vyberieme z grilu, necháme niekoľko minút odpočinúť a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia | Bielkoviny | Tuky | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ |
848/203 | 28 | 9 | 2 | 0 | 0 | 1,15 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny