Postup: Bravčovú panenku odblaníme, zbavíme viditeľného tuku, osolíme, okoreníme, potrieme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Potom mäso vyberieme, zložíme rozmarín, mierne osušíme a dáme na gril. Grilujeme 4 minúty, potom otočíme a opäť necháme 4 minúty. 

Otočíme ešte dvakrát a zakaždým grilujeme 4 minúty. 

Mäso vyberieme z grilu, necháme niekoľko minút odpočinúť a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.

Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia
 (kJ/kcal)

Bielkoviny
(g)

Tuky
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 
(g)

848/203

28

9

2

0

0

1,15

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

Súvisiace články

Zdravé grilovanie?

Grilovať sa dá aj v prípade vyššieho cholesterolu, vyššieho tlaku aj cukrovky, dôležitý... »