Zdravé grilovanie?
Grilovať sa dá aj v prípade vyššieho cholesterolu, vyššieho tlaku aj cukrovky, dôležitý... »
Postup: Bravčovú panenku odblaníme, zbavíme viditeľného tuku, osolíme, okoreníme, potrieme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Potom mäso vyberieme, zložíme rozmarín, mierne osušíme a dáme na gril. Grilujeme 4 minúty, potom otočíme a opäť necháme 4 minúty.
Otočíme ešte dvakrát a zakaždým grilujeme 4 minúty.
Mäso vyberieme z grilu, necháme niekoľko minút odpočinúť a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia
|
Bielkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Soľ
|
848/203 |
28 |
9 |
2 |
0 |
0 |
1,15 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny
Grilovať sa dá aj v prípade vyššieho cholesterolu, vyššieho tlaku aj cukrovky, dôležitý... »