Bravčová panenka na rozmaríne

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakcia

Ingredience:

Na 4 porcie:
1 ks (500 g) bravčovej panenky
4 g soli
čierne korenie
2 štipky rozmarínu
20 g repkového oleja

Postup: 

Bravčovú panenku odblaníme, zbavíme viditeľného tuku, osolíme, okoreníme, potrieme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Potom mäso vyberieme, zložíme rozmarín, mierne osušíme a dáme na gril. Grilujeme 4 minúty, potom otočíme a opäť necháme 4 minúty. 

Otočíme ešte dvakrát a zakaždým grilujeme 4 minúty. 

Mäso vyberieme z grilu, necháme niekoľko minút odpočinúť a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.

Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia
 (kJ/kcal)

Bielkoviny
(g)

Tuky
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 
(g)

848/203

28

9

2

0

0

1,15

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

hlasování

0 (0)

Štítky:
grilovanie
rozmarín
bravčové mäso

Súvisiace články

Diétne grilovanie?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo a diétne.

„Štrúdľa“ na grile

21. 6. 2021  |   redakcia
Postup:Jablká zbavíme semien, nakrájame na plátky, dáme do misky na grilovanie, pokvapkáme limetkovou šťavou a čakankovým sirupom, poprášime škoricou…

Zdravé grilovanie?

 6 min.  |   14. 6. 2022  |   Věra Boháčová
Grilovať sa dá aj v prípade vyššieho cholesterolu, vyššieho tlaku aj cukrovky, dôležitý je výber mäsa aj ostatných príloh.

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakcia
Postup:Všetku zeleninu očistíme, cesnak, cibuľu a šampiňóny olúpeme, papriku zbavíme semien. Papriku nakrájame na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širšie…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.