„Štrúdľa“ na grile
Ingredience:
Na 2 porcie: | |
---|---|
2 | väčšie jablká |
šťava z 2 limetiek | |
škorica | |
20 g | čakankového sirupu |
150 g | bieleho jogurtu |
mäta |
Postup:
Jablká zbavíme semien, nakrájame na plátky, dáme do misky na grilovanie, pokvapkáme limetkovou šťavou a čakankovým sirupom, poprášime škoricou a dáme na gril. Grilujeme s oboch strán.
Jogurt zmiešame so sekanou čerstvou mätou a podávame k horúcim grilovaným jablkám.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia (kJ/kcal) | Bielkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ (g) |
706/169 | 5 | 2 | 1 | 27 | 21 | 0,18 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny