„Štrúdľa“ na grile

21. 6. 2021  |   redakcia

Ingredience:

Na 2 porcie:
2 väčšie jablká
šťava z 2 limetiek
škorica
20 g čakankového sirupu
150 g bieleho jogurtu
mäta

Postup:

Jablká zbavíme semien, nakrájame na plátky, dáme do misky na grilovanie, pokvapkáme limetkovou šťavou a čakankovým sirupom, poprášime škoricou a dáme na gril. Grilujeme s oboch strán. 

Jogurt zmiešame so sekanou čerstvou mätou a podávame k horúcim grilovaným jablkám.


Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia

 (kJ/kcal)

Bielkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 

(g)

706/169

5

2

1

27

21

0,18

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

hlasování

5 (1)

Štítky:
grilovanie
jablká
múčnik

Súvisiace články

Ťahaný závin s jablkami

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Z múky, vajca, oleja, vody a štipky soli vypracujeme hladké cesto, vytvoríme z neho bochník, dáme na dosku, priklopíme miskou alebo…

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakcia
Postup:Všetku zeleninu očistíme, cesnak, cibuľu a šampiňóny olúpeme, papriku zbavíme semien. Papriku nakrájame na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širšie…

Zdravé grilovanie?

 6 min.  |   14. 6. 2022  |   Věra Boháčová
Grilovať sa dá aj v prípade vyššieho cholesterolu, vyššieho tlaku aj cukrovky, dôležitý je výber mäsa aj ostatných príloh.

Diétne grilovanie?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo a diétne.

Bravčová panenka na rozmaríne

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakcia
Postup: Bravčovú panenku odblaníme, zbavíme viditeľného tuku, osolíme, okoreníme, potrieme olejom, pridáme vetvičky rozmarínu, zabalíme do fólie…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.