Postup: Všetku zeleninu očistíme, cesnak, cibuľu a šampiňóny olúpeme, papriku zbavíme semien. Papriku nakrájame na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širšie plátky, mrkvu na tenké šikmé plátky, cibuľu na krúžky, šampiňóny prekrojíme (podľa veľkosti - malé na polovicu, väčšie na viackrát). Všetku zeleninu dáme na grilovaciu tácku (panvicu), osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymián a olivový olej. Všetko dôkladne premiešame a dáme na gril.
Grilujeme tak, aby bola zelenina mäkká, ale stále držala tvar.
Podávame samostatne, so syrom, mäsom, alebo s jogurtovým dresingom.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia (kJ/kcal) |
Bielkoviny (g) |
Tuky (g) |
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Soľ (g) |
807/193 |
3 |
16 |
2 |
12 |
8 |
2,07 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny
Súvisiace články
Rámcové jedálničky pre diabetikov
Diabetická diéta je základom liečby cukrovky, pretože práve vhodnou stravou môžeme... »