Grilovaná zelenina
Ingredience:
| Na 2 porcie: | |
|---|---|
| 100 g | mrkvy |
| 100 g | papriky |
| 100 g | cukety |
| 40 g | cibule |
| 40 g | šampiňónov |
| 10 g | cesnaku |
| 4 g | soli |
| čierne korenie | |
| pár vetvičiek tymiánu | |
| 30 g | olivového oleja |
Postup:
Všetku zeleninu očistíme, cesnak, cibuľu a šampiňóny olúpeme, papriku zbavíme semien. Papriku nakrájame na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širšie plátky, mrkvu na tenké šikmé plátky, cibuľu na krúžky, šampiňóny prekrojíme (podľa veľkosti - malé na polovicu, väčšie na viackrát). Všetku zeleninu dáme na grilovaciu tácku (panvicu), osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymián a olivový olej. Všetko dôkladne premiešame a dáme na gril.
Grilujeme tak, aby bola zelenina mäkká, ale stále držala tvar.
Podávame samostatne, so syrom, mäsom, alebo s jogurtovým dresingom.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia (kJ/kcal) | Bielkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ (g) |
807/193 | 3 | 16 | 2 | 12 | 8 | 2,07 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny