Postup: Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, pokrájame na veľmi tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

Pomaranč olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a aj tie olúpeme.

Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na tenké plátky.

Na tanier naskladáme plátky jabĺk, mozzarelly a pomarančov. Potom ich pokvapkáme dresingom, ktorý si pripravíme rozmixovaním balzamikového octu, nasekaných byliniek, olivového oleja, soli a čierneho korenia.

Na záver zdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanými orieškami.


Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia  
(kJ/kcal)

Bielkoviny 
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA 
(g)

Sacharidy 
(g)

z toho cukry 
(g)

Soľ  
(g)

1846/441

19

31

9

22

16

1,8

*SFA = nasýtené mastné kyseliny