Postup: Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, pokrájame na veľmi tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Pomaranč olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a aj tie olúpeme.
Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na tenké plátky.
Na tanier naskladáme plátky jabĺk, mozzarelly a pomarančov. Potom ich pokvapkáme dresingom, ktorý si pripravíme rozmixovaním balzamikového octu, nasekaných byliniek, olivového oleja, soli a čierneho korenia.
Na záver zdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanými orieškami.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia
|
Bielkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA
|
Sacharidy
|
z toho cukry
|
Soľ
|
1846/441 |
19 |
31 |
9 |
22 |
16 |
1,8 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny