Ovocný šalát s mozarellou
Ingredience:
Na 4 porcie: | |
---|---|
250 g | mozzarelly |
2 | červené jablká |
1 | pomaranč |
3 | jarné cibuľky |
4 lyžice | olivového oleja |
4 lyžice | balzamikového octu |
1 lyžice | posekaných byliniek |
soľ, čierne korenie | |
3 lyžice | zmesi orieškov |
Postup:
Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, pokrájame na veľmi tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Pomaranč olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a aj tie olúpeme.
Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na tenké plátky.
Na tanier naskladáme plátky jabĺk, mozzarelly a pomarančov. Potom ich pokvapkáme dresingom, ktorý si pripravíme rozmixovaním balzamikového octu, nasekaných byliniek, olivového oleja, soli a čierneho korenia.
Na záver zdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanými orieškami.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia | Bielkoviny | Tuky | z toho SFA | Sacharidy | z toho cukry | Soľ |
1846/441 | 19 | 31 | 9 | 22 | 16 | 1,8 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny