Ovocný šalát s mozarellou

 1 min.  |   29. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porcie:
250 g mozzarelly
2 červené jablká
1 pomaranč
3 jarné cibuľky
4 lyžice olivového oleja
4 lyžice balzamikového octu
1 lyžice posekaných byliniek
soľ, čierne korenie
3 lyžice zmesi orieškov

Postup: 

Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, pokrájame na veľmi tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

Pomaranč olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a aj tie olúpeme.

Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na tenké plátky.

Na tanier naskladáme plátky jabĺk, mozzarelly a pomarančov. Potom ich pokvapkáme dresingom, ktorý si pripravíme rozmixovaním balzamikového octu, nasekaných byliniek, olivového oleja, soli a čierneho korenia.

Na záver zdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanými orieškami.


Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia  
(kJ/kcal)

Bielkoviny 
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA 
(g)

Sacharidy 
(g)

z toho cukry 
(g)

Soľ  
(g)

1846/441

19

31

9

22

16

1,8

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

hlasování

0 (0)

Štítky:
mozzarella
ovocie
šalát

Súvisiace články
Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka (môžeme vopred namočiť, ale nemusíme) a scedíme. Rajčiny a cibuľu nakrájame nadrobno, petržlen nahrubo nasekáme…
Postup: Zemiaky uvarené v šupke (ideálne varný typ A) ešte horúce ošúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.Reďkovky umyjeme a nakrájame…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.