Halibut so šošovicovým šalátom
Ingredience:
| filé z halibuta | |
| 300 g | šošovice |
| cibuľa | |
| 4 | rajčiny |
| 2 lyžice | olivového oleja |
| vínny ocot | |
| 2 hrste | hladkolistového petržlenu |
| soľ | |
Postup:
Šošovicu uvaríme do mäkka (môžeme vopred namočiť, ale nemusíme) a scedíme. Rajčiny a cibuľu nakrájame nadrobno, petržlen nahrubo nasekáme a všetko zmiešame so šošovicou. Dochutíme lyžicou olivového oleja, soľou a octom. Šalát môžeme podávať vlažný aj studený.
Halibut jemne osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pripravíme buď na grile, alebo pečieme cca 20 minút v trúbe rozpálenej na 200 °C.
Energetická hodnota: 622 kcal/2594 kJ