Jarný zemiakový šalát

23. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Suroviny na 6 porcií:
1 kg zemiakov
250 g čerstvého syra (Gervais, Lučina)
2 lyžice majonézy
3–4 lyžice mlieka
1,5 zväzku reďkoviek
pažítka
čierne korenie
soľ

Postup: 

Zemiaky uvarené v šupke (ideálne varný typ A) ešte horúce ošúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.

Reďkovky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Syr s mliekom, majonézou, bylinkami a korením vymiešame do hladka a túto zálievku jemne vmiešame do šalátu.

Energetická hodnota (1 porcia): 231 kcal/966 kJ

hlasování

1 (1)

Štítky:
zemiaky
šalát
zelenina

Súvisiace články

Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Kapustové listy sparíme horúcou vodou a po odkvapkaní z nich odstránime drevnaté časti.Mleté mäso, posekané menšie kapustové listy,…
Postup: Predhrejeme trúbu na 180 °CNastrúhame cuketu a tofu, cibuľu krájame nadrobno. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Zo zmesi tvoríme…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrúhame, jemne osolíme a keď pustia vodu, necháme cez sito okvapkať, potom ešte vyžmýkame.K nastrúhanej cukete pridáme všetky…
Postup: Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme…
Postup: Na plech, vyložený papierom na pečenie, si pripravíme filé z morského vlka, posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami, rybu pokvapkáme…
Postup:Zelené fazuľky dáme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme (aby zmäkli, ale zostali chrumkavé) a vodu zlejeme, fazuľky dáme rýchlo do misky…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Ovocný šalát s mozarellou

 1 min.  |   29. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadier, pokrájame na veľmi tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…

Jarná fritata

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolenej vode krátko povaríme zemiaky. Musia zostať polotvrdé.Zeleninu očistíme a nakrájame, cuketu na kolieska, špargľu na kúsky, a…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.