Veľkonočná plnka
Ingredience:
Na 1 pekáčik alebo malý plech, cca 6–8 porcií: | |
---|---|
5 | vajec |
½ l | mäsového vývaru (cca zo 150 g hovädzieho mäsa z kostí alebo kuracieho chrbta) |
5 lyžíc | krupice |
2 lyžice | hladkej múky |
100 g | strúhanky |
500 g | vareného chudého údeného mäsa |
hrsť | žihľavy |
pažítka, petržlen a pod. | |
3 | strúčiky cesnaku |
čierne korenie, majoránka | |
tuk a strúhanka na plech |
Postup:
Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
V mise zmiešame na kocky nakrájané a na panvici orestované varené údené mäso, strúhanku, múku, krupicu, žĺtka a nasekanú žihľavu. Pridáme vlažný vývar a všetko dôkladne vymiešame. Dochutíme korením a ďalšími bylinkami.
Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov a vlejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu.
Pečieme na 180OC aspoň 30 minút.
Nutričné (výživové) hodnoty na celú dávku
Energia (kJ/kcal) | Bielkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ (g) |
7915/1892 | 176 | 66 | 20 | 132 | 10 | 15,4 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny