Veľkonočná plnka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakcia

Ingredience:

Na 1 pekáčik alebo malý plech, cca 6–8 porcií:
5 vajec
½ l mäsového vývaru (cca zo 150 g hovädzieho mäsa z kostí alebo kuracieho chrbta)
5 lyžíc krupice
2 lyžice hladkej múky
100 g strúhanky
500 g vareného chudého údeného mäsa
hrsť žihľavy
pažítka, petržlen a pod.
3 strúčiky cesnaku
čierne korenie, majoránka
tuk a strúhanka na plech

Postup:  

Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. 

V mise zmiešame na kocky nakrájané a na panvici orestované varené údené mäso, strúhanku, múku, krupicu, žĺtka a nasekanú žihľavu. Pridáme vlažný vývar a všetko dôkladne vymiešame. Dochutíme korením a ďalšími bylinkami. 

Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov a vlejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu. 

Pečieme na 180OC aspoň 30 minút.


Nutričné (výživové) hodnoty na celú dávku

Energia

 (kJ/kcal)

Bielkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 

(g)

7915/1892

176

66

20

132

10

15,4

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

 

 


hlasování

0 (0)

Štítky:
plnka
veľkonočné recepty

Súvisiace články

Jahňací špíz

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Príprava: Jahňacie mäso pomelieme. Bylinky a žihľavu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme. Syr rozdrobíme najemno. Žemľu nakrájame na väčšie…
Príprava: Žihľavu krátko sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nasekáme nadrobno. Tvrdý syr nastrúhame nahrubo, cesnak prelisujeme. Do…

Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.