Postup:  Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. 

V mise zmiešame na kocky nakrájané a na panvici orestované varené údené mäso, strúhanku, múku, krupicu, žĺtka a nasekanú žihľavu. Pridáme vlažný vývar a všetko dôkladne vymiešame. Dochutíme korením a ďalšími bylinkami. 

Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov a vlejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu. 

Pečieme na 180OC aspoň 30 minút.


Nutričné (výživové) hodnoty na celú dávku

Energia

 (kJ/kcal)

Bielkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 

(g)

7915/1892

176

66

20

132

10

15,4

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

 

 


Súvisiace články