Postup: Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
V mise zmiešame na kocky nakrájané a na panvici orestované varené údené mäso, strúhanku, múku, krupicu, žĺtka a nasekanú žihľavu. Pridáme vlažný vývar a všetko dôkladne vymiešame. Dochutíme korením a ďalšími bylinkami.
Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov a vlejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu.
Pečieme na 180OC aspoň 30 minút.
Nutričné (výživové) hodnoty na celú dávku
Energia (kJ/kcal) |
Bielkoviny (g) |
Tuky (g) |
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Soľ (g) |
7915/1892 |
176 |
66 |
20 |
132 |
10 |
15,4 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny