Žihľavová nátierka
Ingredience:
Na 2 porce potrebujeme: | |
---|---|
1 hrsť | mladých lístkov žihľavy |
100 g | mäkkého polotučného tvarohu |
30 g | tvrdého syra (30 % tuku v sušine) |
1 lyžicu | tatárskej omáčky |
1 | strúčik cesnaku |
čierne korenie |
Príprava:
Žihľavu krátko sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nasekáme nadrobno.
Tvrdý syr nastrúhame nahrubo, cesnak prelisujeme.
Do misky dáme tvaroh, pridáme nastrúhaný syr, nasekanú žihľavu, tatársku omáčku, prelisovaný cesnak a premiešame.
Dochutíme čiernym korením.
Podávame napríklad na celozrnnom pečive.
Nutričné (výživové) hodnoty celej dávky
Energia (kJ/kcal) | Bielkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ (g) |
885/212 | 21 | 11 | 6 | 6 | 5 | 0,7 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny