Žihľavová nátierka

22. 3. 2023  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 2 porce potrebujeme:
1 hrsť mladých lístkov žihľavy
100 g mäkkého polotučného tvarohu
30 g tvrdého syra (30 % tuku v sušine)
1 lyžicu tatárskej omáčky
1 strúčik cesnaku
čierne korenie

Príprava:

Žihľavu krátko sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nasekáme nadrobno. 

Tvrdý syr nastrúhame nahrubo, cesnak prelisujeme. 

Do misky dáme tvaroh, pridáme nastrúhaný syr, nasekanú žihľavu, tatársku omáčku, prelisovaný cesnak a premiešame. 

Dochutíme čiernym korením.


Podávame napríklad na celozrnnom pečive.


Nutričné (výživové) hodnoty celej dávky

Energia

 (kJ/kcal)

Bielkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 

(g)

885/212

21

11

6

6

5

0,7

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

hlasování

0 (0)

Štítky:
žihľavy
nátierka
veľkonočné recepty

Súvisiace články

Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…

Veľkonočná žihľavová polievka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Mladé žihľavové listy umyjeme, necháme odkvapkať a nasekáme na jemno. Dáme do hrnca, zalejeme asi 100 ml zeleninového vývaru a necháme…

Jahňací špíz

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Príprava: Jahňacie mäso pomelieme. Bylinky a žihľavu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme. Syr rozdrobíme najemno. Žemľu nakrájame na väčšie…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Veľkonočná plnka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakcia
Postup:  Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. V mise zmiešame na kocky nakrájané a na panvici orestované varené údené…

Nátierka z údenej makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia
Postup: Údenú makrelu zbavíme hlavy, rozdelíme na filé, zbavíme kostí a kože (pretrieme medzi prstami). Dáme do misky a dôkladne ešte rozotrieme…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.