Príprava:
Jahňacie mäso pomelieme.
Bylinky a žihľavu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme.
Syr rozdrobíme najemno. Žemľu nakrájame na väčšie kocky.
Do misy dáme žemľu a pokvapkáme mliekom. Pridáme mäso, vajce a zvyšok surovín a vymiešame.
Vytvarujeme guľky o priemere cca 3 cm a opatrne napichujeme na drevené ihly.
Poukladáme na plech/pekáč vyložený papierom na pečenie a pokvapkaný repkovým olejom.
Vložíme do vopred vyhriatej trúby a pečieme pri teplote cca 170 stupňov Celzia 15 – 20 minút. V priebehu pečenia obraciame.
Podávať môžeme so zemiakovou kašou, popučenými zemiakmi. Hodí sa aj rozvarené ovocie (napr. ríbezle, brusnice), bylinkami ochutený jogurt alebo kyslá smotana, pokojne aj zeleninový šalát.
Nutričné (výživové) hodnoty 1 porcie
Energia (kJ/kcal) |
Bielkoviny (g) |
Tuky (g) |
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Soľ (g) |
2541/607 |
33 |
25 |
9 |
13 |
4 |
1,7 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny