Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia

Ingredience:

mladé žihľavové lístky
šalotka (cibuľa)
cesnak
maslo alebo rastlinný tuk
soľ
mlieko

Postup: 

Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. 

Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak, pridáme žihľavu, mierne podlejeme mliekom a krátko povaríme. 

Na záver dochutíme soľou a môžeme alebo nemusíme rozmixovať do hladka.


hlasování

0 (0)

Štítky:
žihľavy
špenát
veľkonočné recepty
zdravá strava

Súvisiace články
V prvom diele o bielych jedoch sme riešili soľ, teraz prichádza na rad ďalší.
O bielych jedoch v našej strave často počujeme, píše sa o nich, riešia sa. Najčastejšie sú v súvislosti s nimi spomínané soľ, cukor a biela múka. Ale sú to naozaj jedy? Poďme sa na ne pozrieť zblízka…

Čriepky módnych diét

 7 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U rôznych diét je dobré sa najprv zoznámiť nielen s deklarovanými pozitívami, ale aj s úskaliami, a to v dlhodobom kontexte.

Diétne grilovanie?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo a diétne.

Vločkové guľky s ovocím

24. 11. 2021  |   redakcia
Postup:Ovsené vločky nasucho opražíme. Sušené jablká na 10 minút namočíme a potom spolu s brusnicami a vločkami rozmixujeme, pridáme rozomleté…
Rozhodne spozornite a neberte veci na ľahkú váhu. Podstatné je, že vždy sa dá niečo robiť.
Príprava: Žihľavu krátko sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nasekáme nadrobno. Tvrdý syr nastrúhame nahrubo, cesnak prelisujeme. Do…
Diétu pri dyslipidémiách nie je možné vnímať ako „nárazovku“, ale dlhodobú až doživotnú úpravu režimu. Je preto zásadné poskladať stravu tak, aby sme diétu mohli reálne dodržiavať.

Jahňací špíz

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Príprava: Jahňacie mäso pomelieme. Bylinky a žihľavu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme. Syr rozdrobíme najemno. Žemľu nakrájame na väčšie…
Postup: Kuracie prsia nožom zo strany narežeme, aby v nich vzniklo vrecko.Špenátové listy si nasekáme a zmiešame s nastrúhaným parmezánom a syrom…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.