Tabouleh s morčacím mäsom
Ingredience:
| Na 3 porcie: | |
|---|---|
| 120 g | bulguru |
| citrónová šťava | |
| olivový olej | |
| morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie | |
| 4 | nakrájané zrelé rajčiny, alebo 10 koktejlových |
| jarná cibuľka | |
| chilli/škorica/mäta – podľa chuti každého | |
| plocholistový petržlen – väčšie množstvo | |
| morčacie plátky | |
Postup:
Bulgur prepláchneme, scedíme a uvaríme do mäkka.
Necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s nakrájanými rajčinami, olejom, cibuľou, korením a na rezančeky nakrájaným petržlenom (tým nešetrite).
Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Potom necháme odstáť a pripravíme si morčacie plátky. Tie po stranách narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a na troške olivového oleja z oboch strán prudko orestujeme. Podávame so šalátom tabouleh.
Energetická hodnota (1 porcia): 265 kcal/1108 kJ