Tabouleh s morčacím mäsom

 1 min.  |   19. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 3 porcie:
120 g bulguru
citrónová šťava
olivový olej
morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
4 nakrájané zrelé rajčiny, alebo 10 koktejlových
jarná cibuľka
chilli/škorica/mäta – podľa chuti každého
plocholistový petržlen – väčšie množstvo
morčacie plátky

Postup: 

Bulgur prepláchneme, scedíme a uvaríme do mäkka.

Necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s nakrájanými rajčinami, olejom, cibuľou, korením a na rezančeky nakrájaným petržlenom (tým nešetrite).

Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Potom necháme odstáť a pripravíme si morčacie plátky. Tie po stranách narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a na troške olivového oleja z oboch strán prudko orestujeme. Podávame so šalátom tabouleh.

Energetická hodnota (1 porcia): 265 kcal/1108 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
bulgur
hydina
morčacie mäso
pšenica
rajčiny
tabouleh

Súvisiace články

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Minútkové kačacie prsia

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia
Postup: Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z…
Postup: Kuracie prsia nožom zo strany narežeme, aby v nich vzniklo vrecko.Špenátové listy si nasekáme a zmiešame s nastrúhaným parmezánom a syrom…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrúhame, jemne osolíme a keď pustia vodu, necháme cez sito okvapkať, potom ešte vyžmýkame.K nastrúhanej cukete pridáme všetky…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.