Tabouleh s morčacím mäsom
Ingredience:
Na 3 porcie: | |
---|---|
120 g | bulguru |
citrónová šťava | |
olivový olej | |
morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie | |
4 | nakrájané zrelé rajčiny, alebo 10 koktejlových |
jarná cibuľka | |
chilli/škorica/mäta – podľa chuti každého | |
plocholistový petržlen – väčšie množstvo | |
morčacie plátky |
Postup:
Bulgur prepláchneme, scedíme a uvaríme do mäkka.
Necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s nakrájanými rajčinami, olejom, cibuľou, korením a na rezančeky nakrájaným petržlenom (tým nešetrite).
Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Potom necháme odstáť a pripravíme si morčacie plátky. Tie po stranách narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a na troške olivového oleja z oboch strán prudko orestujeme. Podávame so šalátom tabouleh.
Energetická hodnota (1 porcia): 265 kcal/1108 kJ