Všímajte si tuku v potravinách!
Jednou z hlavných zásad diéty pri dyslipidémiách je správny výber tukov, v niektorých... »
Postup: Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z každej strany do zlatistej farby).
Na panvicu môžeme pridať vetvičku rozmarínu. Začíname vždy stranou s kožou.
Potom mäso vyberieme, vložíme do zapekacej misky alebo na plech, pridáme výpek z panvice a dáme na 15 – 20 minút do trúby rozohriatej na cca 220 °C).
Podávame s grilovanou zeleninou. Pokiaľ chceme urobiť ešte diétnejšiu verziu, kožu pred servírovaním odstránime.
Jednou z hlavných zásad diéty pri dyslipidémiách je správny výber tukov, v niektorých... »
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo... »