Minútkové kačacie prsia

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia

Ingredience:

Na 4 porcie:
4 kačacie prsia – filé aj s kožou
1 lyžicu olivového oleja
rozmarín
cesnak, soľ, čierne korenie

Postup: 

Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z každej strany do zlatistej farby).

Na panvicu môžeme pridať vetvičku rozmarínu. Začíname vždy stranou s kožou. 

Potom mäso vyberieme, vložíme do zapekacej misky alebo na plech, pridáme výpek z panvice a dáme na 15 – 20 minút do trúby rozohriatej na cca 220 °C).

Podávame s grilovanou zeleninou. Pokiaľ chceme urobiť ešte diétnejšiu verziu, kožu pred servírovaním odstránime.

hlasování

0 (0)

Štítky:
hydina
kačacie prsia
minútka
zdravá strava

Súvisiace články
Jednou z hlavných zásad diéty pri dyslipidémiách je správny výber tukov, v niektorých prípadoch treba zároveň obmedziť celkové množstvo tuku.
Urobiť si pauzu na obed môže byť spestrením pracovného dňa a je pritom vhodné zamerať sa na správny výber jedla.

Čriepky módnych diét

 7 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U rôznych diét je dobré sa najprv zoznámiť nielen s deklarovanými pozitívami, ale aj s úskaliami, a to v dlhodobom kontexte.
Rozhodne spozornite a neberte veci na ľahkú váhu. Podstatné je, že vždy sa dá niečo robiť.

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Vločkové guľky s ovocím

24. 11. 2021  |   redakcia
Postup:Ovsené vločky nasucho opražíme. Sušené jablká na 10 minút namočíme a potom spolu s brusnicami a vločkami rozmixujeme, pridáme rozomleté…
Diétu pri dyslipidémiách nie je možné vnímať ako „nárazovku“, ale dlhodobú až doživotnú úpravu režimu. Je preto zásadné poskladať stravu tak, aby sme diétu mohli reálne dodržiavať.
V prvom diele o bielych jedoch sme riešili soľ, teraz prichádza na rad ďalší.

Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno…
O bielych jedoch v našej strave často počujeme, píše sa o nich, riešia sa. Najčastejšie sú v súvislosti s nimi spomínané soľ, cukor a biela múka. Ale sú to naozaj jedy? Poďme sa na ne pozrieť zblízka…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.