Minútkové kačacie prsia
Ingredience:
Na 4 porcie: | |
---|---|
4 | kačacie prsia – filé aj s kožou |
1 lyžicu | olivového oleja |
rozmarín | |
cesnak, soľ, čierne korenie |
Postup:
Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z každej strany do zlatistej farby).
Na panvicu môžeme pridať vetvičku rozmarínu. Začíname vždy stranou s kožou.
Potom mäso vyberieme, vložíme do zapekacej misky alebo na plech, pridáme výpek z panvice a dáme na 15 – 20 minút do trúby rozohriatej na cca 220 °C).
Podávame s grilovanou zeleninou. Pokiaľ chceme urobiť ešte diétnejšiu verziu, kožu pred servírovaním odstránime.