Minútkové kačacie prsia

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia

Ingredience:

Na 4 porcie:
4 kačacie prsia – filé aj s kožou
1 lyžicu olivového oleja
rozmarín
cesnak, soľ, čierne korenie

Postup: 

Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z každej strany do zlatistej farby).

Na panvicu môžeme pridať vetvičku rozmarínu. Začíname vždy stranou s kožou. 

Potom mäso vyberieme, vložíme do zapekacej misky alebo na plech, pridáme výpek z panvice a dáme na 15 – 20 minút do trúby rozohriatej na cca 220 °C).

Podávame s grilovanou zeleninou. Pokiaľ chceme urobiť ešte diétnejšiu verziu, kožu pred servírovaním odstránime.

hlasování

0 (0)

Štítky:
hydina
kačacie prsia
minútka
zdravá strava

Súvisiace články

Čriepky módnych diét

 7 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U rôznych diét je dobré sa najprv zoznámiť nielen s deklarovanými pozitívami, ale aj s úskaliami, a to v dlhodobom kontexte.
Jednou z hlavných zásad diéty pri dyslipidémiách je správny výber tukov, v niektorých prípadoch treba zároveň obmedziť celkové množstvo tuku.

Vločkové guľky s ovocím

24. 11. 2021  |   redakcia
Postup:Ovsené vločky nasucho opražíme. Sušené jablká na 10 minút namočíme a potom spolu s brusnicami a vločkami rozmixujeme, pridáme rozomleté…

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Tabouleh s morčacím mäsom

 1 min.  |   19. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Bulgur prepláchneme, scedíme a uvaríme do mäkka.Necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s nakrájanými rajčinami, olejom, cibuľou,…
O bielych jedoch v našej strave často počujeme, píše sa o nich, riešia sa. Najčastejšie sú v súvislosti s nimi spomínané soľ, cukor a biela múka. Ale sú to naozaj jedy? Poďme sa na ne pozrieť zblízka…
V prvom diele o bielych jedoch sme riešili soľ, teraz prichádza na rad ďalší.

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrúhame, jemne osolíme a keď pustia vodu, necháme cez sito okvapkať, potom ešte vyžmýkame.K nastrúhanej cukete pridáme všetky…
Urobiť si pauzu na obed môže byť spestrením pracovného dňa a je pritom vhodné zamerať sa na správny výber jedla.

Diétne grilovanie?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo a diétne.

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.