Energetická hodnota (1 porcia): 322 kcal/1347 kJ

Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky olúpeme a dužinu nakrájame na kocky (alebo môžeme použiť lúpané rajčiny z plechovky).

Na dvoch lyžiciach oleja opečieme nasekanú cibuľu, pridáme cesnak, rajčiny, na kocky nakrájané papriky, zbavené jadier a všetko spoločne orestujeme.

Zeleninu vyberieme a dáme bokom.

Morčacie prsia nakrájame na kocky a ochutíme soľou a čiernym korením.

Do hrnca pridáme zvyšný olej, mäso na ňom zo všetkých strán opečieme, pridáme mletú papriku, podlejeme vodou (aby bolo mäso ponorené maximálne do polovice), pridáme paradajkový pretlak a 15 minút dusíme pod pokrievkou. Potom k mäsu pridáme restovanú zeleninu a premiešame.

Dusíme ešte niekoľko minút. Podávať môžeme s celozrnnou ryžou, kuskusom alebo bulgurom.

Súvisiace články