Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porcie:
1 kus morčacích pŕs
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 rajčiny
3 farebné papriky
4 lyžice oleja
mletá paprika
rajčinový pretlak
čierne korenie
soľ

Postup: 

Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky olúpeme a dužinu nakrájame na kocky (alebo môžeme použiť lúpané rajčiny z plechovky).

Na dvoch lyžiciach oleja opečieme nasekanú cibuľu, pridáme cesnak, rajčiny, na kocky nakrájané papriky, zbavené jadier a všetko spoločne orestujeme.

Zeleninu vyberieme a dáme bokom.

Morčacie prsia nakrájame na kocky a ochutíme soľou a čiernym korením.

Do hrnca pridáme zvyšný olej, mäso na ňom zo všetkých strán opečieme, pridáme mletú papriku, podlejeme vodou (aby bolo mäso ponorené maximálne do polovice), pridáme paradajkový pretlak a 15 minút dusíme pod pokrievkou. Potom k mäsu pridáme restovanú zeleninu a premiešame.

Dusíme ešte niekoľko minút. Podávať môžeme s celozrnnou ryžou, kuskusom alebo bulgurom.

Energetická hodnota (1 porcia): 322 kcal/1347 kJ

hlasování

0 (2)

Štítky:
diétne
hydina
morčacie mäso
ľahké
papriky
perkelt
rajčiny
zelenina

Súvisiace články
Postup: Zemiaky uvarené v šupke (ideálne varný typ A) ešte horúce ošúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.Reďkovky umyjeme a nakrájame…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrúhame, jemne osolíme a keď pustia vodu, necháme cez sito okvapkať, potom ešte vyžmýkame.K nastrúhanej cukete pridáme všetky…
Postup: V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, potom pridáme rozdrvený cesnak, a ešte krátko orestujeme. Do základu pridáme prepláchnutú…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Tabouleh s morčacím mäsom

 1 min.  |   19. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Bulgur prepláchneme, scedíme a uvaríme do mäkka.Necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s nakrájanými rajčinami, olejom, cibuľou,…
Postup: Predhrejeme trúbu na 180 °CNastrúhame cuketu a tofu, cibuľu krájame nadrobno. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Zo zmesi tvoríme…
Postup: Na plech, vyložený papierom na pečenie, si pripravíme filé z morského vlka, posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami, rybu pokvapkáme…
Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka (môžeme vopred namočiť, ale nemusíme) a scedíme. Rajčiny a cibuľu nakrájame nadrobno, petržlen nahrubo nasekáme…
Postup: Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.