Postup: Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme „na skus“ (podľa informácií na obale).
Na panvici rozohrejme tuk a necháme na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Zalejeme smotanou, pridáme prelisovaný cesnak, víno a prepláchnuté lístky špenátu (môžeme použiť aj mrazený). Mierne osolíme a okoreníme a privedieme ku varu.
Pridáme na kocky nakrájaného lososa, ktorého sme vopred zbavili kože, a krátko povaríme (nie dlho, aby sa losos vysušil).
Dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby soľou a čiernym korením.
Pridáme uvarené a scedené cestoviny a spoločne premiešame.
Tip: Pokiaľ nechceme použiť alkohol, môžeme dať namiesto vína dve lyžice vínneho octu. Omáčka lepšie „obalí“ cestoviny, pokiaľ ich nebudeme po uvarení preplachovať, ale len scedíme.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia
|
Bielkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Soľ
|
3292/787 |
35 |
37 |
16 |
77 |
2 |
2,1 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny