Jednoduché penne so špenátovým lososom
Ingredience:
Na 4 porcie: | |
---|---|
400 g | surových cestovín |
2 lyžice | olivového oleja |
1 | malú jarnú cibuľku |
2 | strúčiky cesnaku |
100 g | baby špenátu |
250 ml | smotany s vyšším percentom tuku |
50 ml | bieleho vína |
400 g | filet z lososa |
soľ, biele korenie | |
šťavu z polovice citróna |
Postup:
Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme „na skus“ (podľa informácií na obale).
Na panvici rozohrejme tuk a necháme na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Zalejeme smotanou, pridáme prelisovaný cesnak, víno a prepláchnuté lístky špenátu (môžeme použiť aj mrazený). Mierne osolíme a okoreníme a privedieme ku varu.
Pridáme na kocky nakrájaného lososa, ktorého sme vopred zbavili kože, a krátko povaríme (nie dlho, aby sa losos vysušil).
Dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby soľou a čiernym korením.
Pridáme uvarené a scedené cestoviny a spoločne premiešame.
Tip: Pokiaľ nechceme použiť alkohol, môžeme dať namiesto vína dve lyžice vínneho octu. Omáčka lepšie „obalí“ cestoviny, pokiaľ ich nebudeme po uvarení preplachovať, ale len scedíme.
Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu
Energia | Bielkoviny | Tuky | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Soľ |
3292/787 | 35 | 37 | 16 | 77 | 2 | 2,1 |
*SFA = nasýtené mastné kyseliny