Postup: Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme „na skus“ (podľa informácií na obale).

Na panvici rozohrejme tuk a necháme na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Zalejeme smotanou, pridáme prelisovaný cesnak, víno a prepláchnuté lístky špenátu (môžeme použiť aj mrazený). Mierne osolíme a okoreníme a privedieme ku varu.

Pridáme na kocky nakrájaného lososa, ktorého sme vopred zbavili kože, a krátko povaríme (nie dlho, aby sa losos vysušil).

Dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby soľou a čiernym korením.

Pridáme uvarené a scedené cestoviny a spoločne premiešame.

Tip: Pokiaľ nechceme použiť alkohol, môžeme dať namiesto vína dve lyžice vínneho octu. Omáčka lepšie „obalí“ cestoviny, pokiaľ ich nebudeme po uvarení preplachovať, ale len scedíme.


Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia
(kJ/kcal)

Bielkoviny
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 
(g)

3292/787

35

37

16

77

2

2,1

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

Súvisiace články