Jednoduché penne so špenátovým lososom

 1 min.  |   29. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porcie:
400 g surových cestovín
2 lyžice olivového oleja
1 malú jarnú cibuľku
2 strúčiky cesnaku
100 g baby špenátu
250 ml smotany s vyšším percentom tuku
50 ml bieleho vína
400 g filet z lososa
soľ, biele korenie
šťavu z polovice citróna

Postup: 

Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme „na skus“ (podľa informácií na obale).

Na panvici rozohrejme tuk a necháme na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku. Zalejeme smotanou, pridáme prelisovaný cesnak, víno a prepláchnuté lístky špenátu (môžeme použiť aj mrazený). Mierne osolíme a okoreníme a privedieme ku varu.

Pridáme na kocky nakrájaného lososa, ktorého sme vopred zbavili kože, a krátko povaríme (nie dlho, aby sa losos vysušil).

Dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby soľou a čiernym korením.

Pridáme uvarené a scedené cestoviny a spoločne premiešame.

Tip: Pokiaľ nechceme použiť alkohol, môžeme dať namiesto vína dve lyžice vínneho octu. Omáčka lepšie „obalí“ cestoviny, pokiaľ ich nebudeme po uvarení preplachovať, ale len scedíme.


Nutričné (výživové) hodnoty na 1 porciu

Energia
(kJ/kcal)

Bielkoviny
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Soľ 
(g)

3292/787

35

37

16

77

2

2,1

*SFA = nasýtené mastné kyseliny

hlasování

0 (0)

Štítky:
jednoduché
losos
penne
špenát
cestoviny

Súvisiace články
Postup: Tortillu potrieme syrom Lučina a ukladáme kúsky údeného lososa, ľadového šalátu a kôpru, pevne zavinieme a necháme v chladničke odležať,…
Postup: Kuracie prsia nožom zo strany narežeme, aby v nich vzniklo vrecko.Špenátové listy si nasekáme a zmiešame s nastrúhaným parmezánom a syrom…
Postup:Zelené fazuľky dáme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme (aby zmäkli, ale zostali chrumkavé) a vodu zlejeme, fazuľky dáme rýchlo do misky…
Postup: Vajcia dôkladne rozšľaháme s trochou mlieka, osolíme a vlejeme na predhriatu ľahko vymastenú panvicu. Znížime teplotu a pomaly varechou…

Špenátovo-cuketová polievka

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V hrnci na oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme olúpaný a nakrájaný cesnak, pár vetvičiek tymianu a spoločne ešte krátko…

Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.