Vaječná omeleta s čerstvým syrom a lososom
Ingredience:
| 4 vajcia | |
| čerstvý syr | |
| údený losos | |
| poľníček alebo rukola | |
| mlieko | |
| olej | |
| soľ | |
| čierne korenie | |
| pažítka | |
Postup:
Vajcia dôkladne rozšľaháme s trochou mlieka, osolíme a vlejeme na predhriatu ľahko vymastenú panvicu. Znížime teplotu a pomaly varechou smerom od krajov do stredu odliepame tekuté cesto od dna panvice. Keď sa cesto prestane rozlievať a začne tuhnúť, okoreníme, pridáme na omeletu hrudky čerstvého syra, kúsky lososa, nasekanú pažítku, listy poľníčka a krátko prehrejme. Omeletu prehneme a premiestnime na tanier. Podávame so zeleninou a celozrnným pečivom.
Energetická hodnota: 1289 kcal/5397 kJ