Zapečené ňoky s gorgonzolou a brokolicou
18. 3. 2019 |
Garant: Věra Boháčová
Ingredience:
500 g | ňokov (pripravíme, alebo môžeme kúpiť) |
150 g | syra gorgonzola dolce DOP |
100 g | mascarpone |
200 g | brokolice |
Postup:
Uvaríme si ňoky a hneď ako vyplávajú, necháme ich odkvapkať a vložíme do zapekacej misy, vytretej olejom.
Brokolicu rozobranú na ružičky povaríme 2 minúty vo vriacej osolenej vode , necháme odkvapkať a vmiešame medzi ňoky.
Vo väčšej mise zmiešajte mascarpone a nastrúhanou gorgonzolu, zmes dáme na ňoky s brokolicou a vkladáme do rozohriatej trúby (na 220°C) cca na 10 minút.
Energetická hodnota: 1667 kcal/6975 kJ