Zapečené ňoky s gorgonzolou a brokolicou

18. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

500 g ňokov (pripravíme, alebo môžeme kúpiť)
150 g syra gorgonzola dolce DOP​
100 g mascarpone​
200 g brokolice​

Postup: 

Uvaríme si ňoky a hneď ako vyplávajú, necháme ich odkvapkať a vložíme do zapekacej misy, vytretej olejom.

Brokolicu rozobranú na ružičky povaríme 2 minúty vo vriacej osolenej vode , necháme odkvapkať a vmiešame medzi ňoky.

Vo väčšej mise zmiešajte mascarpone a nastrúhanou gorgonzolu, zmes dáme na ňoky s brokolicou a vkladáme do rozohriatej trúby (na 220°C) cca na 10 minút.

Energetická hodnota: 1667 kcal/6975 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
brokolica
slané
syr

Súvisiace články

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   17. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska, cuketu nakrájame tiež tak, papriku zbavenú semienok na väčšie kusy, cibuľu na…

Cuketové lasagne

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Na troške oleja si do zlatista orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a mleté hovädzie mäso. Všetko spoločne…
Postup: Vajcia dôkladne rozšľaháme s trochou mlieka, osolíme a vlejeme na predhriatu ľahko vymastenú panvicu. Znížime teplotu a pomaly varechou…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…

Jarná fritata

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolenej vode krátko povaríme zemiaky. Musia zostať polotvrdé.Zeleninu očistíme a nakrájame, cuketu na kolieska, špargľu na kúsky, a…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.