Jarná fritata
Ingredience:
| 3 | vajcia |
| 125 ml | sladkej smotany |
| 100–120 g | parmezánu |
| 1 lyžička | olivového oleja |
| 100 g | syra ricotta |
| 200 g | malých jarných zemiakov |
| malá cuketa | |
| niekoľko ružičiek brokolice | |
| šalotka | |
| hrsť hrášku | |
| štipka soli | |
| štipka čierneho korenia | |
| čerstvé bylinky (petržlen, pažítka) | |
Postup:
V osolenej vode krátko povaríme zemiaky. Musia zostať polotvrdé.
Zeleninu očistíme a nakrájame, cuketu na kolieska, špargľu na kúsky, a zmes s pokrájanými zemiakmi vyložíme do olejom vytreného pekáčika. Zmes osolíme a okoreníme.
V miske si pripravíme zmes vajec, smotany, byliniek a syra, ktorú nalejeme na pripravenú zmes zeleniny a zemiakov. Hore rovnomerne rozmiestnime väčšie kúsky ricotty.
Pečieme 20–30 minút vo vyhriatej trúbe, fritata musí mať zlatisté a chrumkavé okraje, stred musí zostať mäkký.
Energetická hodnota: 1296 kcal/5422 kJ