Energetická hodnota (1 porcia): 88 kcal/368 kJ

Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej trúby a pečieme približne 35 minút. Baklažány sú hotové vtedy, keď vnútorná dužina výrazne zmäkne a jej povrch sa veľmi „zvraští“.

Hotové baklažány necháme ľahko vychladnúť. Pozdĺžne ich rozpolíme a pomocou lyžice vydlabeme všetku dužinu. Šupku a stopku vyhodíme. Dužinu a zvyšné ingrediencie rozmixujeme do hladka.

Podávame s opečenou bagetou, pita chlebom alebo nakrájanou čerstvou zeleninou.