Cuketové lasagne
Ingredience:
| Suroviny na 4 porcie: | |
|---|---|
| 2 | menšie cukety (alebo 1 stredná) |
| cibuľa | |
| cesnak | |
| 400 g | mletého hovädzieho mäsa |
| rajčiny | |
| mozzarella | |
| syr cottage | |
| parmezán | |
| olej | |
| Na dochutenie: | |
| soľ, korenie, oregano, bazalka, alebo vaše obľúbené korenie | |
Postup:
Na troške oleja si do zlatista orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a mleté hovädzie mäso. Všetko spoločne restujeme a dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom a dusíme mierne podliate vodou do mäkka.
Medzitým si nakrájame rajčiny na plátky a cuketu na tenké prúžky (napríklad škrabkou na zemiaky).
Pripravíme si zapekaciu nádobu, ktorú vytrieme olejom. Potom vrstvíme najprv plátky cukety, restované mleté mäso, rajčiny, parmezán, syr cottage a takto striedame až budeme mať suroviny spotrebované. Poslednú vrstvu tvoria plátky cukety, ktoré posypeme väčšou vrstvou parmezánu a mozarellou, nakrájanou na kolieska.
Pečieme v trúbe pri 200 stupňoch cca 15 minút – najprv zakryté alobalom. Po 15 minútach alobal dáme dole a pečieme odkryté ešte cca 10 minút , kým syr dosiahne zlatisté sfarbenie.
Energetická hodnota (1 porcia): 329 kcal/1376 kJ