Energetická hodnota (1 porcia): 214 kcal/895 kJ

Postup: Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska, cuketu nakrájame tiež tak, papriku zbavenú semienok na väčšie kusy, cibuľu na doštičke.

Zemiaky očistíme (nové môžeme nechať so šupkou, len dôkladne umyjeme) a tiež nakrájame na doštičke.

Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé) a ošúpané šampiňóny (väčšie prekrojíme).

Všetko zmiešame v plechu vyloženom papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme lístky čerstvého tymianu a niekoľko lyžíc olivového oleja.

Všetko dôkladne premiešame a dáme piecť/grilovať do vopred rozohriatej trúby. Podávame ako prílohu napr. ku kuraciemu špízu.

Súvisiace články