Grilovaná zelenina

 1 min.  |   17. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Suroviny na 2 porcei:
100 g mrkva
100 g paprika – rôzne farebné druhy
100 g cuketa
40 g cibuľa
40 g šampiňóny
200 g zemiakov
10 g cesnak
soľ, čierne korenie, tymian
olivový alebo repkový olej

Postup: 

Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska, cuketu nakrájame tiež tak, papriku zbavenú semienok na väčšie kusy, cibuľu na doštičke.

Zemiaky očistíme (nové môžeme nechať so šupkou, len dôkladne umyjeme) a tiež nakrájame na doštičke.

Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé) a ošúpané šampiňóny (väčšie prekrojíme).

Všetko zmiešame v plechu vyloženom papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme lístky čerstvého tymianu a niekoľko lyžíc olivového oleja.

Všetko dôkladne premiešame a dáme piecť/grilovať do vopred rozohriatej trúby. Podávame ako prílohu napr. ku kuraciemu špízu.

Energetická hodnota (1 porcia): 214 kcal/895 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
cuketa
mrkva
slané
zelenina

Súvisiace články

Stredomorská rybacia polievka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdú zeleninu nastrúhame (mrkvu a petržlen vopred očistíme), ostatné nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme plochou stranou noža strúčiky…
Postup: Predhrejeme trúbu na 180 °CNastrúhame cuketu a tofu, cibuľu krájame nadrobno. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Zo zmesi tvoríme…

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakcia
Postup:Všetku zeleninu očistíme, cesnak, cibuľu a šampiňóny olúpeme, papriku zbavíme semien. Papriku nakrájame na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širšie…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…
Postup: Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme…

Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Kapustové listy sparíme horúcou vodou a po odkvapkaní z nich odstránime drevnaté časti.Mleté mäso, posekané menšie kapustové listy,…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Jarná fritata

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolenej vode krátko povaríme zemiaky. Musia zostať polotvrdé.Zeleninu očistíme a nakrájame, cuketu na kolieska, špargľu na kúsky, a…

Cuketové lasagne

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Na troške oleja si do zlatista orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a mleté hovädzie mäso. Všetko spoločne…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.