Grilovaná zelenina
Ingredience:
Suroviny na 2 porcei: | |
---|---|
100 g | mrkva |
100 g | paprika – rôzne farebné druhy |
100 g | cuketa |
40 g | cibuľa |
40 g | šampiňóny |
200 g | zemiakov |
10 g | cesnak |
soľ, čierne korenie, tymian | |
olivový alebo repkový olej |
Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska, cuketu nakrájame tiež tak, papriku zbavenú semienok na väčšie kusy, cibuľu na doštičke.
Zemiaky očistíme (nové môžeme nechať so šupkou, len dôkladne umyjeme) a tiež nakrájame na doštičke.
Pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé) a ošúpané šampiňóny (väčšie prekrojíme).
Všetko zmiešame v plechu vyloženom papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pridáme lístky čerstvého tymianu a niekoľko lyžíc olivového oleja.
Všetko dôkladne premiešame a dáme piecť/grilovať do vopred rozohriatej trúby. Podávame ako prílohu napr. ku kuraciemu špízu.
Energetická hodnota (1 porcia): 214 kcal/895 kJ