Nátierka z údenej makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia

Ingredience:

200 g mäsa z údenej makrely
1 malá čili paprička
1 strúčik cesnaku
3 lyžice sekaného čerstvého koriandru
120 g kyslej smotany
1 malá červená cibuľa
2 lyžice limetkovej šťavy
soľ, čierne korenie

Postup:

Údenú makrelu zbavíme hlavy, rozdelíme na filé, zbavíme kostí a kože (pretrieme medzi prstami). Dáme do misky a dôkladne ešte rozotrieme vidličkou (vymiešavaním mäso zbavíme posledných zvyškov kostí). 

Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, na drobné kocky pokrájanú čili papričku, rozotretý strúčik cesnaku a sekaný koriander. Spojíme kyslou smotanou a pridáme limetkovú šťavu. 

Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním necháme dôkladne vychladiť. Podávame natreté na pečive ako chuťovky.

hlasování

0 (0)

Štítky:
nátierka
ryba

Súvisiace články
Postup:Zelené fazuľky dáme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme (aby zmäkli, ale zostali chrumkavé) a vodu zlejeme, fazuľky dáme rýchlo do misky…
Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka (môžeme vopred namočiť, ale nemusíme) a scedíme. Rajčiny a cibuľu nakrájame nadrobno, petržlen nahrubo nasekáme…
Postup: Na plech, vyložený papierom na pečenie, si pripravíme filé z morského vlka, posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami, rybu pokvapkáme…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Stredomorská rybacia polievka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdú zeleninu nastrúhame (mrkvu a petržlen vopred očistíme), ostatné nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme plochou stranou noža strúčiky…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…
Príprava: Žihľavu krátko sparíme vriacou vodou, necháme odkvapkať a nasekáme nadrobno. Tvrdý syr nastrúhame nahrubo, cesnak prelisujeme. Do…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.