Nátierka z údenej makrely
Ingredience:
| 200 g | mäsa z údenej makrely |
| 1 | malá čili paprička |
| 1 | strúčik cesnaku |
| 3 lyžice | sekaného čerstvého koriandru |
| 120 g | kyslej smotany |
| 1 | malá červená cibuľa |
| 2 lyžice | limetkovej šťavy |
| soľ, čierne korenie | |
Postup:
Údenú makrelu zbavíme hlavy, rozdelíme na filé, zbavíme kostí a kože (pretrieme medzi prstami). Dáme do misky a dôkladne ešte rozotrieme vidličkou (vymiešavaním mäso zbavíme posledných zvyškov kostí).
Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, na drobné kocky pokrájanú čili papričku, rozotretý strúčik cesnaku a sekaný koriander. Spojíme kyslou smotanou a pridáme limetkovú šťavu.
Na záver dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním necháme dôkladne vychladiť. Podávame natreté na pečive ako chuťovky.