Nátierka z pečených paprík
Ingredience:
| Suroviny na 2 porcie: | |
|---|---|
| 150 g | červená paprika – kápia |
| 100 g | syr (napr. Lučina) |
| bazalka čerstvá | |
| lyžica | olivového oleja |
| soľ | |
| čierne korenie | |
| celozrnný chlieb | |
Postup:
Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.
Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vopred rozohriatej trúby, dokým začne šupka tmavnúť.
Upečené papriky necháme vychladnúť, zbavíme šupky a dáme do mixéru spoločne so syrom, olivovým olejom a pár lístkami bazalky.
Všetko zmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a natierame na plátky celozrnného chleba.
Energetická hodnota (1 porcia): 380 kcal/1590 kJ