Nátierka z pečených paprík
Ingredience:
Suroviny na 2 porcie: | |
---|---|
150 g | červená paprika – kápia |
100 g | syr (napr. Lučina) |
bazalka čerstvá | |
lyžica | olivového oleja |
soľ | |
čierne korenie | |
celozrnný chlieb |
Postup:
Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.
Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vopred rozohriatej trúby, dokým začne šupka tmavnúť.
Upečené papriky necháme vychladnúť, zbavíme šupky a dáme do mixéru spoločne so syrom, olivovým olejom a pár lístkami bazalky.
Všetko zmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a natierame na plátky celozrnného chleba.
Energetická hodnota (1 porcia): 380 kcal/1590 kJ