Morský vlk s bylinkami

10. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

morský vlk
olivový olej
citrón
veľká hrsť čerstvého petržlenu
tymian
soľ
čerstvo pomleté čierne korenie

Postup: 

Na plech, vyložený papierom na pečenie, si pripravíme filé z morského vlka, posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami, rybu pokvapkáme citrónovou šťavou.

Trúbu rozohrejeme na 180 °C. Pečieme cca 15–20 minút, aby mäso bolo hotové, ale nebolo vysušené.

K rybe podávame varené alebo pečené zemiaky.

Energetická hodnota: 350 kcal/1464 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
zemiaky
diétne
morský vlk
ryba
ľahké
večera

Súvisiace články

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Stredomorská rybacia polievka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdú zeleninu nastrúhame (mrkvu a petržlen vopred očistíme), ostatné nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme plochou stranou noža strúčiky…
Postup: Vajcia dôkladne rozšľaháme s trochou mlieka, osolíme a vlejeme na predhriatu ľahko vymastenú panvicu. Znížime teplotu a pomaly varechou…
Postup: V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, potom pridáme rozdrvený cesnak, a ešte krátko orestujeme. Do základu pridáme prepláchnutú…
Postup:Zelené fazuľky dáme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme (aby zmäkli, ale zostali chrumkavé) a vodu zlejeme, fazuľky dáme rýchlo do misky…
Postup: Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme…
Postup: Tortillu potrieme syrom Lučina a ukladáme kúsky údeného lososa, ľadového šalátu a kôpru, pevne zavinieme a necháme v chladničke odležať,…
Postup: Zemiaky uvarené v šupke (ideálne varný typ A) ešte horúce ošúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.Reďkovky umyjeme a nakrájame…

Večera výhradne pre nepriateľa?

 4 min.  |   10. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Naozaj je večera takým zlom, že je ideálne si ju radšej nedať?

Nátierka z údenej makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia
Postup: Údenú makrelu zbavíme hlavy, rozdelíme na filé, zbavíme kostí a kože (pretrieme medzi prstami). Dáme do misky a dôkladne ešte rozotrieme…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.