Tekvicový koláč
Ingredience:
Ingredience na jeden plech: | |
---|---|
500 g | špaldovej múky polohrubej |
400 g | ryžového alebo kukuričného sirupu |
120 g | na hrubo mletých vlašských alebo lieskových orechov |
600 g | nastrúhanej tekvice, najlepšie hokkaido |
1 lyžica | škorice |
2 lyžičky | prášku do pečiva |
250 ml | oleja |
prepláchnuté hrozienka podľa chuti |
Upečte si podľa nášho receptu voňavý jesenný dezert. Veľkým bonusom je, že tekvicu nemusíte vopred piecť ani variť.
Postup:
Do mixéra dáme šľahať olej a sirup.
Tekvicu nastrúhame na hrubo a zmiešame s mletými orechmi a škoricou, môžeme pridať hrozienka.
Prisypeme múku, do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva a prilejeme ušľahaný sirup s olejom.
Dôkladne premiešame a nalejeme na klasický vysoký plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v trúbe predhriatej na 175-180°C asi 30 minút.