Tekvicový krém
Ingredience:
Suroviny na 4 porcie: | |
---|---|
tekvica (Hokkaido, maslová alebo muškátová) | |
1 | väčšia cibuľa |
niekoľko strúčikov cesnaku | |
vývar | |
olej | |
tymian | |
čierne korenie | |
soľ | |
kyslá smotana | |
tekvicové semienka |
Postup:
Tekvicu očistíme, vydlabeme a nakrájame aj so šupkou na väčšie kocky, vyrovnáme ich na papier na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, pridáme na doske nakrájanú olúpanú cibuľu a pár strúčikov cesnaku a vložíme do trúby predhriatej na 190 °C a pečieme, dokým tekvica zmäkne.
Upečenú tekvicu aj so zvyškom surovín dáme do hrnca, zalejeme vývarom, trochu prevaríme, rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou, prípadne citrónovou šťavou.
Na tanieri polievku ozdobíme kyslou smotanou a opraženými tekvicovými semienkami.
Energetická hodnota (1 porcia): 193 kcal/807 kJ