Bylinkové zapekané zemiaky
18. 3. 2019 |
Garant: Věra Boháčová
Ingredience:
Suroviny na 6 porcií: | |
---|---|
1,2 kg | zemiakov |
50 g | rozpusteného masla |
malú hrsť byliniek (oregano, rozmarín, tymian alebo zmes provensálského korenia) | |
250 ml | smotany na varenie |
soľ | |
čierne korenie | |
70 g | syra ementál, parmezán alebo napríklad gruyere |
Postup:
Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.
Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme bylinkami.
Potom zalejeme smotanou, do ktorej sme nastrúhali syr, pridáme soľ a čierne korenie.
Pečieme v trúbe vyhriatej na 170°C asi hodinu, dokým zemiaky nebudú krehké a prepečené.
Energetická hodnota (1 porcia): 303 kcal/1268 kJ