Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porcie:
Závitky:
4 veľké kapustové listy na obal
4 menšie kapustové listy do náplne
malá cibuľka
drvená rasca
paprika
soľ, čierne korenie
1 vajce
100 g mozzarelly
200 g bravčového mletého mäsa
200 g hovädzieho mletého mäsa
3–4 hrste surového kuskusu
tymian
Omáčka:
500 g rajčinového pyré (passata)
menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
rozmarín alebo bazalka
150 ml vody alebo vývaru
soľ, čierne korenie
Príloha:
300 g kuskusu
420 ml vývaru
citrónová šťava
soľ
čierne korenie
posekaný petržlen

Postup: 

Kapustové listy sparíme horúcou vodou a po odkvapkaní z nich odstránime drevnaté časti.

Mleté mäso, posekané menšie kapustové listy, nakrájanú cibuľku, nastrúhaný syr, vajce a korenie s bylinkami v mise zmiešame, pridáme surový kuskus, ktorý absorbuje prebytočnú šťavu a zmes spojí dohromady. Na pripravené kapustové listy si rozdelíme mäsovú zmes, zavinieme a dobre upevníme niťou.

V nízkom hrnci si na troške oleja orestujeme cibuľku, korenie, cesnak, potom vložíme pripravené kapustové závitky a krátko ich orestujeme zo všetkých strán. Potom pridáme rajčinové pyré a necháme dusiť pod pokrievkou, strážime a podlievame vodou alebo vývarom, aby závitky zostali čiastočne ponorené a nespálili sa. Podľa veľkosti závitkov dusíme 45–60 min.

Medzitým si pripravíme prílohu. Premytý kuskus zalejeme horúcim vývarom a necháme, až celkom vstrebe tekutinu, potom dochutíme korením, citrónovou šťavou a bylinkami.

Energetická hodnota (1 porcia): 536 kcal/2243 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
kel
kuskus
mleté mäso
paprika
závitky
zelenina

Súvisiace články

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrúhame, jemne osolíme a keď pustia vodu, necháme cez sito okvapkať, potom ešte vyžmýkame.K nastrúhanej cukete pridáme všetky…
Postup: Umyté zemiaky nakrájame vrátane šupky na tenké plátky cca 3 mm.Vyložíme ich do mierne vymazanej formy na pečenie, rovnomerne posypeme…
Postup: Kuracie prsia nožom zo strany narežeme, aby v nich vzniklo vrecko.Špenátové listy si nasekáme a zmiešame s nastrúhaným parmezánom a syrom…

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Jahňací špíz

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Príprava: Jahňacie mäso pomelieme. Bylinky a žihľavu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme. Syr rozdrobíme najemno. Žemľu nakrájame na väčšie…
Postup: Predhrejeme trúbu na 180 °CNastrúhame cuketu a tofu, cibuľu krájame nadrobno. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame. Zo zmesi tvoríme…

Nátierka z pečených paprík

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky cca 3×3 cm.Poukladáme šupkou hore na plech vyložený papierom…

Baklažánová nátierka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Predhrejeme si trúbu na 250°C. Šupku umytých baklažánov rovnomerne zo všetkých strán prepichneme vidličkou. Baklažány osolíme, pokvapkáme…

Tekvicový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tekvicu očistíme, vydlabeme a nakrájame aj so šupkou na väčšie kocky, vyrovnáme ich na papier na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme,…

Jarná fritata

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolenej vode krátko povaríme zemiaky. Musia zostať polotvrdé.Zeleninu očistíme a nakrájame, cuketu na kolieska, špargľu na kúsky, a…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.