Energetická hodnota (1 porcia): 536 kcal/2243 kJ

Postup: Kapustové listy sparíme horúcou vodou a po odkvapkaní z nich odstránime drevnaté časti.

Mleté mäso, posekané menšie kapustové listy, nakrájanú cibuľku, nastrúhaný syr, vajce a korenie s bylinkami v mise zmiešame, pridáme surový kuskus, ktorý absorbuje prebytočnú šťavu a zmes spojí dohromady. Na pripravené kapustové listy si rozdelíme mäsovú zmes, zavinieme a dobre upevníme niťou.

V nízkom hrnci si na troške oleja orestujeme cibuľku, korenie, cesnak, potom vložíme pripravené kapustové závitky a krátko ich orestujeme zo všetkých strán. Potom pridáme rajčinové pyré a necháme dusiť pod pokrievkou, strážime a podlievame vodou alebo vývarom, aby závitky zostali čiastočne ponorené a nespálili sa. Podľa veľkosti závitkov dusíme 45–60 min.

Medzitým si pripravíme prílohu. Premytý kuskus zalejeme horúcim vývarom a necháme, až celkom vstrebe tekutinu, potom dochutíme korením, citrónovou šťavou a bylinkami.

Súvisiace články