Polievka z červenej šošovice
Ingredience:
3 lyžice | olivového oleja |
1 | veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno |
cesnak | |
200 g | červenej šošovice |
1 l | zeleninového vývaru alebo vody |
soľ | |
čierne korenie | |
zelené bylinky | |
trochu jogurtu na servírovanie |
Postup:
V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, potom pridáme rozdrvený cesnak, a ešte krátko orestujeme. Do základu pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou alebo vývarom. Privedieme k varu, potom plameň stiahneme a na miernom ohni (na nižší stupeň) varíme cca 15 minút. Šošovica sa varom čiastočne rozpadne a polievku prirodzene zahustí. Akonáhle je šošovica mäkká, polievku dochutíme. Pred podávaním ozdobíme sekanými bylinkami, prípadne trochou jogurtu.
Energetická hodnota: 960 kcal/4016