Polievka z červenej šošovice

19. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

3 lyžice olivového oleja
1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
cesnak
200 g červenej šošovice
1 l zeleninového vývaru alebo vody
soľ
čierne korenie
zelené bylinky
trochu jogurtu na servírovanie

Postup: 

V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, potom pridáme rozdrvený cesnak, a ešte krátko orestujeme. Do základu pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou alebo vývarom. Privedieme k varu, potom plameň stiahneme a na miernom ohni (na nižší stupeň) varíme cca 15 minút. Šošovica sa varom čiastočne rozpadne a polievku prirodzene zahustí. Akonáhle je šošovica mäkká, polievku dochutíme. Pred podávaním ozdobíme sekanými bylinkami, prípadne trochou jogurtu.

Energetická hodnota: 960 kcal/4016

hlasování

0 (0)

Štítky:
diétne
polievky
recept
ľahké

Súvisiace články
Postup: Tortillu potrieme syrom Lučina a ukladáme kúsky údeného lososa, ľadového šalátu a kôpru, pevne zavinieme a necháme v chladničke odležať,…
Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka (môžeme vopred namočiť, ale nemusíme) a scedíme. Rajčiny a cibuľu nakrájame nadrobno, petržlen nahrubo nasekáme…
Postup: Vajcia dôkladne rozšľaháme s trochou mlieka, osolíme a vlejeme na predhriatu ľahko vymastenú panvicu. Znížime teplotu a pomaly varechou…

Morčací perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Umyté rajčiny pri stopke niekoľkokrát narežeme (do „hviezdičky“), vložíme na max. minútu do vriacej vody a rýchlo schladíme. Šupky…

Špenátovo-cuketová polievka

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V hrnci na oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme olúpaný a nakrájaný cesnak, pár vetvičiek tymianu a spoločne ešte krátko…
Postup:Zelené fazuľky dáme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme (aby zmäkli, ale zostali chrumkavé) a vodu zlejeme, fazuľky dáme rýchlo do misky…
Postup: Na plech, vyložený papierom na pečenie, si pripravíme filé z morského vlka, posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami, rybu pokvapkáme…

Stredomorská rybacia polievka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdú zeleninu nastrúhame (mrkvu a petržlen vopred očistíme), ostatné nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme plochou stranou noža strúčiky…

Tekvicový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tekvicu očistíme, vydlabeme a nakrájame aj so šupkou na väčšie kocky, vyrovnáme ich na papier na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme,…

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.