Polievka z červenej šošovice
Ingredience:
| 3 lyžice | olivového oleja |
| 1 | veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno |
| cesnak | |
| 200 g | červenej šošovice |
| 1 l | zeleninového vývaru alebo vody |
| soľ | |
| čierne korenie | |
| zelené bylinky | |
| trochu jogurtu na servírovanie | |
Postup:
V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, potom pridáme rozdrvený cesnak, a ešte krátko orestujeme. Do základu pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou alebo vývarom. Privedieme k varu, potom plameň stiahneme a na miernom ohni (na nižší stupeň) varíme cca 15 minút. Šošovica sa varom čiastočne rozpadne a polievku prirodzene zahustí. Akonáhle je šošovica mäkká, polievku dochutíme. Pred podávaním ozdobíme sekanými bylinkami, prípadne trochou jogurtu.
Energetická hodnota: 960 kcal/4016