Netradičné „zdravé“ cukrovinky

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

sušené ovocie
oriešky
čokoláda

Vianočné cukrovinky ale môžete poňať tiež trochu netradične. Bude k tomu stačiť sušené ovocie (pozor – nie kandizované, ktoré je presladené), kvalitná horká čokoláda a sekané oriešky. 

Aj postup je jednoduchý: Vo vodnom kúpeli rozohrejeme horkú čokoládu. Oriešky (napr. vlašské, ktoré majú skvelé zloženie a vyšší podiel prospešných n-3 mastných kyselín) nasekáme najemno. 

Sušené ovocie sparíme horúcou vodou a usušíme. Napichneme na špáradlo a zo všetkých strán potrieme pomocou maslovačky čokoládou (môžeme aj namáčať v čokoláde, ale keď budeme potierať, čokolády na ovocí bude menej). Potom obalíme v sekaných orieškoch a jednotlivo vložíme do malých papierových košíčkov.

hlasování

0 (0)

Štítky:
cukroví
orechy
sušené ovocie
zdravá strava

Súvisiace články

„Presladený“ december

 8 min.  |   1. 12. 2022  |   redakcia
Záver roka je náročný pre zdravého človeka, nie to ešte pre veľkú časť našej populácie, ktorú trápi celý rad zdravotných problémov.

Veľkonočná žihľavová polievka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Mladé žihľavové listy umyjeme, necháme odkvapkať a nasekáme na jemno. Dáme do hrnca, zalejeme asi 100 ml zeleninového vývaru a necháme…

Ako si dávať pozor (ozdraviť stravu) počas Vianoc

 10 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia
Vianoce sú tradičné sviatky rodinných osláv a stretnutí, pohody a príjemnej atmosféry, ale tiež plných stolov.

Žihľavový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakcia
Postup: Lístky žihľavy dôkladne umyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme na drobno nakrájanú šalotku (cibuľu), pridáme na drobno…
O bielych jedoch v našej strave často počujeme, píše sa o nich, riešia sa. Najčastejšie sú v súvislosti s nimi spomínané soľ, cukor a biela múka. Ale sú to naozaj jedy? Poďme sa na ne pozrieť zblízka…

Vločkové guľky s ovocím

24. 11. 2021  |   redakcia
Postup:Ovsené vločky nasucho opražíme. Sušené jablká na 10 minút namočíme a potom spolu s brusnicami a vločkami rozmixujeme, pridáme rozomleté…
Urobiť si pauzu na obed môže byť spestrením pracovného dňa a je pritom vhodné zamerať sa na správny výber jedla.

Minútkové kačacie prsia

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakcia
Postup: Kožu kačacích pŕs narežeme, votrieme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Prudko orestujeme na troške olivového oleja (2 – 3 minúty z…

Diétne grilovanie?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Áno! Aj keď je grilovanie často spájané s množstvom rizík, grilovať je možné aj zdravo a diétne.
V prvom diele o bielych jedoch sme riešili soľ, teraz prichádza na rad ďalší.

Nastavenie cookies

Na našom webe používame súbory cookie.

Niektoré z nich sú nevyhnutné pre fungovanie stránky, ale o iných môžete rozhodnúť sami.